Beter vindbaar met een veilige website

Beter vindbaar met een veilige website

15-03-2018 Door: AdfiZ

 

Je zakelijke website is een stuk veiliger met https, de beveiligde variant van het http-protocol. Https staat voor HyperText Transfer Protocol Secured. De verbinding is gecodeerd.

 

Waarom is een https-site voor ondernemers zoveel beter dan een onbeveiligde ofwel niet-gedoceerde verbinding?

 

  • Sitebezoekers krijgen geen waarschuwing dat ze een onbeveiligde website bezoeken.
  • Je bent beter vindbaar in Google.
  • Je riskeert geen boete.
  •  

Is je website onbeveiligd, dan krijgen bezoekers een waarschuwing. Die waarschuwing is bedoeld om internet veiliger te maken. Maar kan ook potentiële klanten afschrikken. En dat kost omzet. Is je website onbeveiligd, dan is ook je vindbaarheid minder. Dit is om dezelfde reden: de veiligheid van internet. En een boete? Die kan de Wet Bescherming Persoonsgegevens je opleggen. Want de wet verplicht je om de persoonlijke gegevens die je verzamelt goed te beschermen. Heb je bijvoorbeeld een reactie- of aanvraagformulier op je website staan, dan ben je verantwoordelijk voor de informatie die bij je binnenkomt. De eventuele boete kan oplopen tot 4500 euro.

 

Je website beveiligen is geen ingewikkelde klus. Kijk dus of je al een https-adres (met slotje) hebt. Vraag anders je webbeheerder of zoek eens op SSL-certificaat: Secure Sockets Layer. Beter nog: kijk regelmatig hoe veilig je ICT-systeem is.

 

Tags: (1)